Ο Στέλιος Βέντας γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σε ηλικιά 14 ετών, προσπαθώντας να μιμηθεί τα ροκ είδωλα της εποχής, ξεκίνησε να παίζει κιθάρα.
Παίζοντας σε διάφορα σχήματα και έπειτα από αρκετές ζωντανές εμφανίσεις, αποφάσισε να εμβαθύνει τις γνώσεις του στη μουσική μελετώντας σύγχρονη θεωρία και αυτοσχεδιασμό.
Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να συνεργαστεί με πιο έμπειρους μουσικούς και να συμμετέχει σε πιο επαγγελματικές δουλειές.

Παρά τη συμμετοχή του σε αξιόλογες μπάντες και τις επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις στην Αθήνα, είχε την ανάγκη να γράψει τη δική του μουσική και να διευρύνει τους ορίζοντές του.

Το 2014 ξεκίνησε έναν κύκλο μαθημάτων ηχοληψίας και μουσικής τεχνολογίας και άρχισε να καταγράφει τις ιδέες του.

Ένα χρόνο αργότερα η πρώτη του παραγωγή, ένα άλμπουμ με 10 αγγλόφωνα τραγούδια με επιρροές απο όλο το φάσμα της ροκ, ήταν γεγονός.
Παρά την μικρή εμπειρία και τις αδυναμίες της παραγωγής, το “Rock ‘n’ Love“, ξεχύλιζε από ενθουσιασμό με αποτέλεσμα να κερδίσει τις εντυπώσεις του ροκ κοινού, κάποιους διαγωνισμούς και πολλές ραδιοφωνικές ακροάσεις ανά την υφήλιο από παραγωγούς που τα τραγούδια του έφτασαν στα αυτιά τους.

Πιο έμπειρος τεχνικά και ψυχικά αλλά με την ίδια όρεξη, αφοσίωση και σεβασμό στην ροκ μουσική, το 2018, ο Στέλιος Βέντας ολοκλήρωσε τη δεύτερη δουλειά του, το “Faded Flower”,
Ενα ΕΡ με 5 νέες εμπνευσμένες συνθέσεις και σαφώς πιο “ψαγμένη” παραγωγή.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε αποκλειστικά σε ψηφιακή μορφή και έλαβε εξαιρετικές κριτιτές από τον εγχώριο και διεθνή μουσικό τύπο.

 Ο Στέλιος ήδη εχει ολοκληρώσει την νέα του δουλειά, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2021.
Ενα LP με 10 διαφορετικές ροκ ιστορίες, ερμηνευμένες με πάθος και αυθορμητισμό αλλά και με παραγωγή ιδιαίτερα προσεγμένη και μεστή.
Σε αυτή του την προσπάθεια, έχει την βοήθεια του Σωτήρη Πιρούνια στο μπάσο που συμμετείχε και στην προηγούμενη δουλειά, καθώς και άλλων φίλων μουσικών και μη.

Copy link
Powered by Social Snap